Tuhanded Hollywoodi stsenaristid alustavad streiki

Copy
Tänav Los Angeleses.
Tänav Los Angeleses. Foto: Ekaterina Belinskaya / Pexels

Tuhanded Hollywoodi tele- ja filmistsenaristid alustavad teisipäeval streiki, teatas nende ametiühing pärast tulemusteta kõnelusi stuudiote ja voogedastusplatvormidega.

Streik tähendab, et hilisõhtused jutusaated võivad kohe katkeda, samas kui viivitused võivad tabada ka sarju ja filme, mille avaldamine on kavas hiljem sel aastal.

Ameerika Stsenaristide Gildi (WGA) liikmed otsustasid streigi korraldada ühehäälselt, teatas ametiühing avalduses.

Stuudio vastus stsenaristide nõudmistele palga ja teiste töötingimuste osas oli täiesti ebapiisav, arvestades eksistentsiaalset kriisi, millega stsenaristid silmitsi seisavad, seisis avalduses.

Filmi- ja Teleprodutsentide Liit (AMPTP), mis esindab stuudioid, nende seas Disney ja Netflix, oli varem teatanud, et läbirääkimised lõppesid leppeta.

Viimane Hollywoodi stsenaristide streik 2007. aastal kestis sada päeva ja läks sealsele meelelahutustööstusele maksma umbes kaks miljardit dollarit.

Seekord nõuavad stsenaristid kõrgemat töötasu ja suuremat osa kasumist, mida teenivad voogedastusplatvormid. Stuudiod väidavad vastu, et peavad majandussurve tõttu kulusid kärpima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles