Swedbank ja Luminor rahastavad 126 miljoni euroga Bolt Drive´i laienemist

BNS
Copy
Bolt.
Bolt. Foto: Armands photography/Shutterstock

Eesti tehnoloogiaettevõte Bolt sõlmis liisingu raamlepingu Luminori ja Swedbankiga, millega pangad tagavad ettevõttele kokku kuni 126 miljonit eurot uute Bolt Drive’i autode finantseerimiseks.

Swedbank rahastab autode ostmist kuni 80 miljoni euroga ja Luminor kuni 46,2 miljoni euroga. Bolt Drive plaanib täiendada Baltikumi autoparki alates väikeautodest kuni maasturite ja kaubikuteni. Uued autod võetakse esimesena kasutusele Tallinnas, Riias, Jurmalas ja Vilniuses.

Bolt Drive’i Eesti juhi Henriko Aeru sõnul on vajadus autopargi laienemise järele suur. «Võrreldes möödunud aastaga on Eestis tehtud sõitude arv kordades kasvanud. Eesti näitel usume, et lühiajalise autorenditeenuse kasutus kasvab kogu Baltikumis ning 68 protsenti Bolt Drive’i kasutajatest näeb rendiautosid kui reaalset alternatiivi isiklikule autole.»

Kasutusstatistika põhjal leiab rendiauto olulisemalt aktiivsemat kasutust kui keskmine isiklik auto, mis seisab 95 protsenti ajast parkimisplatsil. Aer tõi välja, et kui praegu on Tallinnas umbes 2–3 parkimiskohta ühe auto kohta, siis rendiautode populaarsuse kasvades võiks see linnaruum vabaneda näiteks parkide või haljasalade rajamiseks.

Esimesed 300 Bolt Drive'i autot jõudsid tänavatele 2021. aasta mais Tallinnas, nüüd on teenus ka Riias, Jurmalas ja Vilniuses – kolme riigi peale kokku ligikaudu 2000 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles