Eesti Energia kaebas konkurentsiameti Narva soojahinna pärast kohtusse (2)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Konkurentsiameti regulatsiooniteenistuse juhataja ja peadirektori asetäitja Külli Haab ning Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola vaidlevad Narva kütte hinna üle. 
Konkurentsiameti regulatsiooniteenistuse juhataja ja peadirektori asetäitja Külli Haab ning Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola vaidlevad Narva kütte hinna üle. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia tütarfirma Enefit Power kaebas kohtusse konkurentsiameti, kes pole juba poolteist aastat kooskõlastanud Narva toasooja uut hinda.

Kui kogu Eesti on paar viimast talve hädas olnud kõrgete energiahindadega, siis narvakate elu on vähemalt selles asjas olnud muretu. Piirilinnas oli juba enne energiakriisi Eesti kõige odavam toasoe ja on seda siiani. Toasooja hind on riikliku kontrolli all, ning kuigi põlevkivijaamades elektrit ja soojust tootev Enefit Power tahaks hinda tõsta, pole konkurentsiamet seda teha lubanud.

«Hinnataotluse eesmärk pole Narva inimestele sooja pakkumisega kasumit teenida, vaid sooja tootmisega tekkivad kulud ära katta. Praegu ei kata soojusenergia müügihind tootmise kulu ning 2022. aastal sai Enefit Power soojusenergia müügist 13,5 miljonit eurot kahjumit,» ütles Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles