Bolt piiras Tallinna südalinnas tõukside kiirust

Tarbija24
Copy
Bolti asutaja Markus Villig tutvustamas Bolti tõukse
Bolti asutaja Markus Villig tutvustamas Bolti tõukse Foto: Madis Sinivee

Alates 1. maist kehtestab Bolt Tallinna südalinnas elektriliste tõukerataste maksimaalseks kiiruseks enamikul tänavatel 20 km/h varasema 25 km/h asemel.

See on Tallinna linnavalitsuse ja politseiga koostöös sündinud pilootprojekt, mille eesmärk on rahustada liiklust ning jälgida liikluskäitumise muutust.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul katsetatakse piirkiiruse alandamist kõigepealt südalinnas, kus on tõukerattaliiklus kõige intensiivsem. 

Bolti tõukerataste suuna juhi Aleksandr Lilišentsevi sõnul selguvad pilootprojekti esialgsed tulemused jaanipäevaks. «Siis saame analüüsida, milline on olnud kiiruse alandamise mõju liikluskäitumise muutusele, ja teha edasisi otsuseid,» sõnas Lilišentsev.

Bolti elektritõukerataste kiiruspiirangu ala
Bolti elektritõukerataste kiiruspiirangu ala Foto: Tallinna linnavalitsus/ Bolt

Kiirusepiirang hakkab kehtima kõigil pilootala sisse jäävatel tänavatel ja teedel, kus puudub spetsiaalne rattarada. Rattatee olemasolul jääb kiiruseks 25 kilomeetrit tunnis.

Samuti jääb Bolti tõukeratastel kehtima haridusasutuste lähedal, Vabaduse väljakul ja vanalinnas olev kiirusepiirang 15 kilomeetrit tunnis.

Piirkiirust alandatakse Tallinna südalinnas Põhja puiestee, Mere puiestee, Rävala puiestee, Liivalaia, Tehnika ja Telliskivi tänavatest vanalinna poole jääval alal.

Svet ütles, et valmistatakse ette ka elektritõukerataste parkimist puudutavat katseprojekti, mida loodetakse alustada juunis. «Põhimõte on parkimiskohtade hajutamine 100-meetriste vahedega. Erandiks on tõmbekohad, kus on vajadus suuremate või tihedamalt paiknevate parkimiskohtade järele,» ütles Svet.

Linn hakkab ka otsima ja kaardistama piirkondi, kuhu saaks parkimisalasid juurde tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles