LHV suurendab optsiooniprogrammi tõttu aktsiakapitali

BNS
Copy
Tudengite silmis asub kõige ihaldatum töökoht LHV-s.
Tudengite silmis asub kõige ihaldatum töökoht LHV-s. Foto: Erik Tikan

AS-i LHV Group nõukogu otsustas suurendada ettevõtte aktsiakapitali 440 821,3 euro võrra tingituna vajadusest emiteerida uusi aktsiaid optsiooniprogrammis osalevatele töötajatele.

Optsiooniprogrammi realiseerimisega seotud aktsiaemissioonist võttis osa 106 LHV praegust ja endist töötajat, kes märkisid kokku 4 408 213 aktsiat 2 627 294,95 euro eest. Seega märgiti aktsiaemissioon optsioonisaajate poolt 100 protsenti täis, teatas LHV börsile.

Aktsiakapitali suurendamise tulemusena suureneb see 31 542 453 eurolt 31 983 274,3 euroni. Aktsiad lastakse välja ülekursiga. Ühe aktsia väljalaskehind on 0,596 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,1 eurot on aktsia nimiväärtus ja 0,496 eurot on ülekurss.

Seltsi aktsiakapitali suurendamisega seoses ei teki lihtaktsiatega seoses mistahes erisusi või eriõigusi. Välja lastavad aktsiad annavad õiguse saada dividendi alates aktsiakapitali suurendamise äriregistris registreerimise kuupäevast.

Vastavalt üldkoosoleku 29. aprilli 2015 otsusele, millega kinnitati aktsiaoptsiooniprogramm ja selle põhitingimused, kuulub uute aktsiate märkimise eesõigus seltsi nõukogu poolt kindlaks määratud kontserni kuuluvate äriühingute tegevjuhtidele ja juhtivtöötajatele, kellega selts on sõlminud vastavasisulised optsioonilepingud.

Märkimise eesõiguse teostamise tähtaeg ja aktsiate märkimise aeg oli 27. aprillil. Kõik optsioonisaajad esitasid tähtaegselt oma märkimisavalduse ning tasusid märkimisavalduses märgitud aktsiate eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles