NÄDALA PERSOON ⟩ Taavi Veskimägi: Milremi osaluse müügiga teenisin miljoni (11)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Eleringi juhi Taavi Veskimäe kõrval on Soorebase-masti mudel. Disainmasti autorid on Part OÜ arhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam. Kui olete sattunud Läänemaale Ristile, pole võimalik, et silmatorkavalt teistsugune kõrgepingemast oleks teil märkamata jäänud. 330/110 kilovoldise Harku–Lihula–Sindi kõrgepingeliini ühe nurgamasti rajamiseks kuulutas Elering välja arhitektuurivõistluse 2016. aastal, et saada nii arhitektuurselt kui ka funktsionaalselt sobiv lahendus, mis aitab tehnitsistlikku elektriliini loodusesse sobitada ja tõsta inimeste teadlikkust elektrisüsteemi rollist ühiskonnas.
Eleringi juhi Taavi Veskimäe kõrval on Soorebase-masti mudel. Disainmasti autorid on Part OÜ arhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam. Kui olete sattunud Läänemaale Ristile, pole võimalik, et silmatorkavalt teistsugune kõrgepingemast oleks teil märkamata jäänud. 330/110 kilovoldise Harku–Lihula–Sindi kõrgepingeliini ühe nurgamasti rajamiseks kuulutas Elering välja arhitektuurivõistluse 2016. aastal, et saada nii arhitektuurselt kui ka funktsionaalselt sobiv lahendus, mis aitab tehnitsistlikku elektriliini loodusesse sobitada ja tõsta inimeste teadlikkust elektrisüsteemi rollist ühiskonnas. Foto: Sander Ilvest

Eleringi juht Taavi Veskimägi ütleb, et pole nõus sellega, kui maksumaksja võtab ettevõtjate äririski enda kanda, olgu selleks LNG-terminal või avameretuulepark. «Ma ei ole jaamade vastu, mu küsimus on, et kui anname mere – avaliku hüve – eraarendajate käsutusse, et nad saaks raha teenida, siis on küsimus, mida saab ühiskond tagasi, et on hüve ära andnud,» ütleb Veskimägi.

Selle nädala teisipäeval teatas Veskimägi ilusasti lihvitud pressiteate vahendusel, et lahkub poolteist aastat enne lepingu lõppu ametist. Kas tal sai kõrini või sundis uus valitsus ta lahkuma? Või sai ta hakkama mingi jamaga, millest keegi rääkida ei julge? Nendele küsimustele pole vastust.

Ääremärkus: keeruline sõnapaar «energia varustuskindlus» tähendab lihtsalt seda, et elekter on olemas ja gaas ka.

«Andrus, te olete nõutu näoga,» teeb Veskimägi otsa lahti.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles