HEA UUDIS Eesti Gaas langetab juunist gaasi hinda veelgi (1)

PM Majandus
Copy
Gaasipliit.
Gaasipliit. Foto: Ants Liigus

Lisaks gaasi hinnalangetusele maikuust alandab Eesti Gaas juunist kodukliendi paindliku paketi hinda veel 7 protsenti – seega on alates maist hind 0,69 eurot kuupmeetri kohta ja alates juunist 0,64 eurot kuupmeetrist koos käibemaksuga.

Sügisesest tipuhinnast 2,85 eurot kuupmeetrilt on Eesti Gaasi koduklientide hind langenud poolaastaga üle 77 protsendi, teatas ettevõte. Suuremad gaasi hinnalangetused olid möödunud aasta detsembris ja tänavu veebruaris, mil Eesti Gaas alandas maagaasi hinda vastavalt 35 ja 50 protsenti.

«Gaasihinda aitab meil kliendi jaoks alla tuua globaalse gaasihinna langemine sõjaeelsele tasemele ning meie tellitavad suured LNG-tarned, oleme olnud turul reeglina esimesed, kes hinda langetavad,» märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

Eesti Gaas tarnib piirkonnas ühena vähestest gaasi otse tootjatelt Ameerika Ühendriikidest ja Norrast Soome Inkoo ja Leedu Klaipeda terminali. «See on võimaldanud ettevõtte turuosa maagaasi müügis Balti-Soome turul 17,5 protsendini kasvatada, oleme kasvanud siinse piirkonna suurimaks erakapitalil energiafirmaks,» lausus Kaasik.

Eesti Gaas on esimese nelja kuuga toonud viis gaasitankerit Leedu Klaipeda ja Soome Inkoo sadamasse – sama palju, kui eelmise aasta jooksul kokku. Sel nädalal teatas Eesti Gaas veel ühe täiendava laeva tellimisest Inkoo terminali.

Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab Eesti suurimat gaasivõrku. Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on 50 000 klienti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles