SEB uus privaatpanganduse strateeg: ehk on intressitõstmistega liiale mindud

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
SEB uus privaatpanganduse strateeg Sander Danil proovis aktsiaturgudel ka päevakauplemist, ent ei pidanud seda endale sobivaks äriks.
SEB uus privaatpanganduse strateeg Sander Danil proovis aktsiaturgudel ka päevakauplemist, ent ei pidanud seda endale sobivaks äriks. Foto: Tairo Lutter

Aktsiaturgudel on segased ajad, kuna pole selge, kas intressitõstmisega inflatsiooni ohjeldamiseks pole juba liiale mindud, ütleb SEB panga privaatpanganduse strateegina tööle asunud Sander Danil.

Kui see piir on ületatud, võib tänavuse aasta teises pooles paljude riikide majandusi tabada oodatust suurem kukkumine, hoiatab Danil.

Teie eelkäija Peeter Koppel ütles lahkumisintervjuus Äripäevale, et tema ülesanne SEBs oli kuulsaks saada. Kas saite sama ülesande?

Kuulsaks saamist minu töölepingus pole. Aga kui mul on võimalik jagada teadmist või kogemust, seletada majanduses ja turgudel toimuvat, siis ma hea meelega seda ka teen.

Kuidas jõudsite finantsturgude maailma?

Minu esimene tõsisem töökoht oli OÜ Eesti Börs, kus tegelesin peamiselt erastamisväärtpaberite (EVP) kauplemisega. See oli enne Tallinna börsi sündi. Veel lähem kokkupuude algas 1996. aastal Tallinna Pangas aktsiaanalüütikuna. Kaudselt olen kolmandat korda SEBs. Vahepealsetel aegadel olin Parexi pangas, Nordeas ning pikemalt Swedbankis ja LHVs.

Kui erinev on praegune töö LHV aktsiaanalüütiku omast?

Aktsiaanalüüsis sai mindud ettevõtte tasandilt üldisele. Siin tuleb asju vaadata globaalselt ja minna sealt varaklasside, piirkondade ja sektorite lõikes üldiselt detailsemale tasemele. Võtame kapitali allokaatoritena laiemaid nägemusi. Põhiliselt vaatame USAd, Euroopat ja arenevaid turge.

Aga Ida-Euroopa investeeringud?

See oleks juba liiga detailseks minek. Püüame hoida portfelli üldpildi võimalikult lihtsana. Kuna meil on hallata palju kliendiportfelle ja investeeringud tuleb portfellide vahel laiali jagada, pole mõtet teha liiga väikese osakaaluga investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles