KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Endine ajakirjanik arstiõpingutest: hakkasin käima töö kõrvalt keskkooli bioloogiatundides (2)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Postimehe taskuhäälingu «Karjääripööre» salvestus. Saates käis Toivo Tänavsuu.
Postimehe taskuhäälingu «Karjääripööre» salvestus. Saates käis Toivo Tänavsuu. Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Toivo Tänavsuu loobus ajakirjanikutööst, mida tegi üle 20 aasta ning alustab peagi tööd Hiiumaa haigla erakorralise meditsiini osakonna abiarstina. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta elumuutvast otsusest meditsiini õppima minna ning meenutas ajakirjanikutöö põnevamaid hetki.

Kui Tänavsuu otsustas 30ndate eluaastate lõpus arstiks õppima minna, sai ta inimestega rääkides vastuolulisi reaktsioone. «Hull oled või?» küsis üks. «Äkki sa oled liiga vana,» märkis teine.

Arstiks õppima asumine polnud kerge. Esimesel korral kukkus ta sisseastumiseksamil läbi ja pidi võtma lisatunde, et korduseksamiks valmistuda. «Hakkasin käima ajakirjanikutöö kõrvalt 11. ja 12. klassi bioloogiatundides,» kirjeldas Tänavsuu. Ta sai kokkuleppele õpetajaga, kes lubas tal koos noortega tundides osaleda.

«Tuli turske, pikkade kummikinnastega mees, kes tõstis sisikonna kõige täiega plärtsti ühte vanni.»

 Toivo Tänavsuu

Tänavsuu on juba esimesed praktikatunnid läbinud ning teda ei löö verest välja arstitööga kaasnevad protseduurid, mis paljude meelest võivad olla ebameeldivad. Ta kirjeldas, kuidas käis koos õpingukaaslastega vaatamas kadunukese lahkamist, kes oli peale surma paar päeva oma korteris olnud. «Tuli turske, pikkade kummikinnastega mees, kes tõstis sisikonna kõige täiega plärtsti ühte vanni,» rääkis ta.

Ajakirjanikutöös meeldisid talle põnevad reportaažid, mida tegi USAs. 2016. aastal käis ta vabatahtlikuna Donald Trumpi valimiskampaaniat tegemas ning kirjutas sellest loo. Kuid meediatööl oli ka varjukülg. Tänavsuu sõnul teeb osa ajakirjanikke tuntud inimestele «kambakaid» ning see mõjutab kogu meediamaastikku. Taskuhäälingus tõi ta mitu näidet, kus ajakirjandus on tema hinnangul inimestele liiga teinud. «Ajakirjanikul peaks olema mingi väärikus,» ütles ta.

Saatekülaline Toivo Tänavsuu (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel.
Saatekülaline Toivo Tänavsuu (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel. Foto: Taavi Sepp

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud tööelus suure muutuse – on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles