Hyundai lahkub Venemaalt müües oma tehased

PM Majandus
Copy
Hyundai logo.
Hyundai logo. Foto: David Zalubowski

Lõuna-Korea autotootja Hyundai Motor kavatseb lahkuda Venemaalt ja müüa oma sealsed tehased Kasahstani ettevõttele, teatas Lõuna-Korea meedia kolmapäeval.

Lõuna-Korea telekanal MBC teatas, et läbirääkimised Hyundai tehaste müümiseks Venemaal on lõppjärgus, lisades, et autotootja ootab Venemaa valitsuse lõplikku heakskiitu.

«On tõsi, et müügiga seotud arutelud on käimas, kuid midagi pole veel otsustatud,» ütles Hyundai Motor telekanali teatel.

Märtsis teatas Hyundai Motor, et nad uurivad erinevaid variante oma Venemaa tegevuse jaoks. Hyundai peatas tegevuse oma Venemaa tehases eelmisel aastal.

Paljud tehased Venemaal on peatanud tootmise ja koondanud töötajaid kõrgtehnoloogiliste seadmete puuduse tõttu, mis on tingitud sanktsioonidest ja lääne tootjate väljarändest pärast Moskva sissetungi Ukrainasse eelmisel aastal, vahendab Reuters.

Hyundai Motor kuulub koos tütarettevõtte Kiaga müügimahu poolest maailma 10 suurima autotootja hulka ja toodab Venemaal umbes 200 000 sõidukit aastas, mis moodustab umbes 4% ettevõtte ülemaailmsest tootmisvõimsusest.

Koos Renault'ga kuulusid Hyundai ja selle sõsarmark Kia enne sõda Venemaal kolme enim müüdava kaubamärgi hulka. Kuna ülemaailmsed ettevõtjad on nüüdseks lahkunud, asendavad neid Venemaal Hiina kaubamärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles