Populaarse saatejuhi vallandamine pühkis firma väärtusest pool miljardit

PM Majandus
Copy
Tucker Carlson.
Tucker Carlson. Foto: SETH WENIG

Fox News vallandas oma staarankuri Tucker Carlsoni. See on konservatiivsele meediaettevõttele mitmel moel kalliks maksma läinud.

Fox Corporationi börsiväärtus on langenud umbes 500 miljoni dollari võrra pärast seda, kui meediaettevõte teatas Tucker Carlsonist lahkumisest. Foxi aktsia hind langes üle 4 protsendi alla 30 dollari, pärast seda on nad suutnud kaotusest tagasi saada vaid murdosa.

Parempoolne Carlson peab lahkuma, kuigi Fox Newsi vaatajate silmis oli ta üks armastatumaid saatejuhte. Carlson juhtis ülimenukat õhtust jutusaadet «Tucker Carlson Tonight», mis jõudis igal õhtul umbes kolme miljoni vaataja ette. Foxi teatel jäi tema viimaseks ülesastumiseks 21. aprillil eetrisse läinud saade.

Carlson ega Fox News ei ole andnud kommentaare saatejuhi lahkumise põhjuste kohta. Samas teatas nädala eest Fox News, et on valmis maksma kohtuvälise lahendina 787,5 miljonit dollarit valimissüsteeme tootvale firmale Dominion Voting Systems, mis oli telekanali laimu levitamise eest kohtusse andnud. 2020. aasta presidendivalimisi puudutanud väärinfo levitamisega seotud kohtuasjas oleks pidanud tunnistajapinki teiste seas ilmuma ka Carlson.

Börsiväärtuse langus on siiski tõenäoliselt suures osas seotud Carlsoni isikuga. Rahaline mõju Foxile võib olla esialgu küll minimaalne, sest tavaliselt müüakse reklaami ajad juba ammu ette, ütles analüütik Joseph Bonner CBS-ile. Kuid kui reitingud tõesti kokku kukuvad, võib see olla telekanalile suureks probleemiks. Viimasel ajal on reklaamiäri niikuinii kannatanud, ütles üks teine valdkonna ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles