Citadele: kriisid on pannud inimesed hoolikamalt oma reise planeerima

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev

Citadele uuris Balti riikide inimestelt, kuidas on üleilmsed kriisid mõjutanud nende reisimise soove ja planeerimist ning selgus, et kolmandik Eesti inimestest ei tunne, et neid oleks kriisid kuidagi mõjutanud, teised valivad hoolikamalt sihtkohti, odavamaid riike või jälgivad lennutrajektoori lähedust konfliktipiirkonnale.

Uuringu tulemustest selgub, et nii Eestis, Lätis, kui ka Leedus vastasid inimesed 32 protsendi ulatuses, et neid pole pandeemia, sõda Ukrainas ja inflatsioon kuidagi mõjutanud. Ligi kolmandik vastajatest ehk 29 protsenti märkis, et nemad valivad kriiside tõttu märksa hoolikamalt oma sihtriiki ning uurivad eelnevalt seal valitsevat olukorda, teatas Citadele.

Veerand ehk 25 protsenti Eesti inimestest väldib reisimist riikidesse, kuhu jõudmiseks tuleb lennata konfliktipiirkondade otseses läheduses. Teistest vastajatest erines siinkohal kõige rohkem Läti inimeste vastus. Kui Eestis valib lendu hoolikamalt 25 protsenti ja Leedus 28 protsenti inimestest, siis Lätis jäi see number 13 protsendi peale.

22 protsendi inimeste sõnul ostavad nad konfliktide mõjul nüüd hoolikamalt endale reisikindlustust. 17 protsenti Eestis vastanutest valivad lihtsalt odavamaid sihtpunkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles