Eesti kinnisvarafirma investeerib Riiga üle 60 miljoni euro

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Riiga rajatav ärikeskus Elemental Business Centre.
Riiga rajatav ärikeskus Elemental Business Centre. Foto: AS Kapitel.

Kinnisvaraettevõte Kapitel investeerib üle 60 miljoni euro Riia büroohoonete arendusse. 

Ettevõte sõlmis poolelioleva ehituse finantseerimiseks 35 miljoni eurose laenulepingu Swedbank Lätiga. Üürilepingutega on praeguseks kaetud pea pool pinnast, teatas Kapitel. 

Kapiteli tegevjuhi Taavi Ojala sõnul on eesmärk rajada kvaliteetseid töökeskkondi. Uude büroohoonesse kolivad Läti IT-ettevõtted Dynatech ja Arvato Systems, samuti CV Keskuse Läti filiaal CV Market. Büroohoonesse tuleb ka Rimi toidupood.

Elemental Business Centre'i nime kandvad büroohooned kerkivad Riia Skanste äripiirkonda Arēna Rīga ning Luminori Läti peakontori naabrusse. Kahes omavahel ühendatud hoones on 21 300 ruutmeetri suurune co-working-ala, 400-kohaline jalgrattaparkla koos pesemis- ja riietusruumidega ning toitlustus- ja teeninduspinnad. Koos hoonetega valmib ligi 500 parkimiskohta.

Hoonete arhitekt on Indrek Allmann arhitektuuribüroost Pluss, ehituse peatöövõtja on Merko Ehituse kontserni kuuluv Merks.

Lisaks Riia arendusele on Kapitelil töös Arteri kvartal Tallinnas. Samuti kuulub nende portfelli büroohooneid Vilniuses, Prahas ja Tallinnas.

Elemental Business Centre'i sarikapeol tegi etteaste Eesti slackliner Jaan Roose, kes kõndis ühe hoone katuselt teisele
Elemental Business Centre'i sarikapeol tegi etteaste Eesti slackliner Jaan Roose, kes kõndis ühe hoone katuselt teisele Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles