Soomes süüdistakse haigla töötajat patsientide andmetes nuhkimises

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Haigla. Pilt on illustratiivne.
Haigla. Pilt on illustratiivne. Foto: Pixabay / Pexels

Haigla kahtlustab töötajat sadade patsientide andmete väärkasutamises. Töötaja on nüüdseks vallandatud ja asja uurib politsei, kirjutab Soome rahvusringhäälingu Yle uudisteportaal.

Politseiuurimine on tuvastanud, et Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna (HUS) raamatupidamisjuht vaatas kolme aasta jooksul tööga mitteseotud asjaoludel patsientide ja kolleegide isikuandmeid. Klientide arvetega tegelenud juhtivtöötaja oli teinud alusetuid otsinguid Soome rahvastiku- ja HUSi patsientide andmebaasis.

HUS teatas, et reegleid rikkunud töötajal oli ligipääs patsientide visiite ja raviprotseduure puuduvale infole, sealhulgas kuupäevadele, kuid tal ei olnud juurdepääsu kogu terviseinfole.

Ohvrid saavad politseile avalduse teha

HUSi haldusjuhi kohusetäitja Suvi Posio sõnul puudutavad andmerikkumised suurt hulka inimesi. «Volitamata juurdepääs oli nii HUSis ravil olnud patsientide kui ka töötajate andmetele, aga ka sellistele andmetele, millel puudub HUSiga seos. Uurimine veel käib,» ütles Posio.

HUS teatas, et kavatseb ühendust võtta kõigi isikutega, kelle andmeid võidi väärkasutada. Soovi korral saavad nad teda avalduse politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles