Tallinnasse kerkib kaks uut kõrghoonet

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Fahle parki kerkiva uue böroohoone eskiis.
Fahle parki kerkiva uue böroohoone eskiis. Foto: Erakogu

Tallinnas Tartu maanteel asuva Fahle Pargi ärikvartali arendaja AS Fausto Capital ostis samas piirkonnas kaks uut kinnistut, kuhu plaanib 2024. aasta lõpuks ehitada kaks uut büroopindadega kõrghoonet.

Tartu mnt 86B ja 88 ärikinnistutele saab detailplaneeringu järgi ehitada kaks kokku üle 20 000 ruutmeetrise üüripinnaga ja omavahel ühendatud 14-korruselist ärihoonet. Kõrghooned kerkivad Peterburi tee ja Tartu mnt ristmikule Circle K teenindusjaama kõrvale.

Fausto Capital panustas kinnistute ostmisesse ja infrastruktuuri rajamisse 8 miljonit eurot. Ärihoonete investeeringu kogumaksumuseks on planeeritud 58 miljonit eurot.

Fausto Capitali juhatuse liige Kenneth Karpov sõnas, et kuna kinnistule on äsja kehtestatud detailplaneering, siis plaanib arendaja alustada kohe projekteerimisega ning anda esimesed äripinnad üürnikele üle juba järgmise aasta lõpus.

«Fahle Pargi eeliseks on hea transpordiühendus: lennujaama, bussijaama ja tulevase Rail Balticu terminali lähedus ning soodne asukoht nii ühistranspordi kui ka isikliku autoga liiklejale,» rääkis Karpov.

Fausto Capital on kahes esimeses etapis investeerinud Fahle Parki umbes 50 miljonit eurot. «Kuna kõik hooned on pea täielikult lepingutega kaetud ja üürnikud tunnevad huvi samas piirkonnas laienemise vastu, siis julgustab see meid jätkama terviklikuma äripargi loomisega,» lausus Karpov.

Lisaks kahele uuele kõrghoonele loodab ettevõte lähiajal saada ehitusloa ning alustada samas piirkonnas Eesti esimese puitkarkassiga büroohoone ehitusega ja mälestiseks oleva hoone ja vana korstna rekonstrueerimisega.

Fausto jätkab ka Fahle Pargi keskse parkimismaja rajamisega, mille tulemusena saab seal olema üle 1100 parkimiskoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles