GAASILAADUNG USAst Eesti Gaas tellis Inkoosse lisalaeva

BNS
Copy
LNG-ujuvterminal (FSRU) Inkoos.
LNG-ujuvterminal (FSRU) Inkoos. Foto: IMAGO/Jussi Nukari

Suurenenud gaasinõudluse katmiseks tõi Eesti Gaas koostöös globaalse energiafirmaga Total eelmisel nädalal Soome Inkoo terminali täiendava laevakoguse veeldatud maagaasi (LNG) Ameerika Ühendriikidest.

«Põhjuseid on kaks – Eesti Gaasi kontsern on oma turuosa siinses piirkonnas keerulistel aegadel kasvatanud ja laiemalt on gaasi kasutus tõusule pööranud – algselt plaanitud kümnest laevast sügiseni jääb väheseks, pole võimatu, et ka peale antud lisalaeva tuleb suvel üks täiendav tarne veel teha,» selgitas Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik pressiteates.

Täiendavat huvi ja kindlust on Kaasiku sõnul andnud otselepingud tarnijatega – Eesti Gaas ostab ja toob piirkonnas ise LNG-d peamiselt Ameerika Ühendriikidest ja Norrast.

Eesti Gaasi poolt möödunud aastal klientidele müüdud maagaasi osakaal kogutarbimisest kasvas Balti riikides ja Soomes 17,5 protsendini. Eelmisel aastal hankis Eesti Gaas oma klientidele viis suurt laevatäit gaasi, sel aastal on viis tarnet toodud nelja kuuga. Veebruaris teatas ettevõte laienemisest ka Poola turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles