Selgus Eesti parima minifirma tiitli saaja

BNS
Copy
Tallinna Kuristiku Gümnaasium, mille 9.klassi õpilased võitsid parima minifirma tiitli.
Tallinna Kuristiku Gümnaasium, mille 9.klassi õpilased võitsid parima minifirma tiitli. Foto: Laura Oks / Scanpix

Parima minifirma tänavuse tiitli võitis Tallinna Kuristiku gümnaasiumi 8. klassi tüdrukute minifirma Clever, mis tegeleb maiustuste valmistamise ja müügiga.

Võitjate äriidee sündis kooli arvutiklassis kümne minutiga ja kõik kolm tiimiliiget leidsid, et maiustused on asjad, millega nad tegeleda tahavad. Minifirma kõige esimene toode oli jõulupuu kaunistamiseks mõeldud kuuseküpsised. Toode sündis ideest pakkuda plastmaterjalidest kuuseehetele keskkonnasõbralikumat alternatiivi. Lisaks kuuseküpsistele leiab minifirma tootevalikust ka erikujulisi teeküpsiseid ja kolme sorti šokolaadi.

Eesti parim minifirma selgitati välja kolmes osas. Igal firmal tuli võistluses osalemiseks esitada minifirma kirjalik aruanne ja kulude-tulude ülevaade, esineda publikule ja žüriile ning osaleda SEB pangakontoris toimunud stendivoorus ehk laadal, mille käigus tuli oma tooteid ja teenuseid tavakülastajale müüa.

Õpilasfirmasid on Eestis loodud juba üle 30 aasta ning minifirmasid ligi 20 aastat. Minifirmade võistlus toimub tänavu 9. korda. Eesti Parima Minifirma võistlusel osalevad 7–9. klassi õpilased. Võistlust toetavad Edu ja Tegu ettevõtlus- ja karjääriõppe programm Euroopa Sotsiaalfondist, SEB Pank ja MTÜ Aitan Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles