Uus Eestis leviv petuskeem võib ohvrile endale karistuse kaasa tuua

PM Majandus
Copy
Sularaha
Sularaha Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Viimasel ajal on sagenenud on juhtumid, kus heausklikud inimesed lasevad kanda oma kontole võõra raha ja annavad selle sularahas võõrale, aidates nii kaasa kuriteo toimepanemisele, kirjutab ajaleht Pealinn.

Ettekäändeks on näiteks teene osutamine, kus ohvrilt palutakse abi raha edastamisel. Väidetavalt ei ole sellel inimesel Eestis kontot ning keegi kannab ohvri kontole raha, et see sularahas välja võtta ning omakorda edasi anda tuttava tuttavale. Niimoodi kasutatakse ohvri kontot võimalikus pettuste või rahapesu ahelas, et ebaseaduslikku päritolu raha varjata.

«Need kullerid, kes tulevad rahale järgi, on meie naaberriigi kodanikud lätlased. Tänasel päeval on meil neli lätlast kinni peetud. Nendest kaks tükki on meil vahistatud ja teeme tööd selle nimel, et korraldajaid Lätist kätte saada,» rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin.

Politsei esindaja sõnul võib tundmatu raha vahendamine või vahendamisele kaasaaitamine võib lõppeda kuriteo sooritamisega.

Karistusseadustiku rgi saab rahapesu skeemides osalemise karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles