Päevatoimetaja:
Angelina Täker
Saada vihje

Kärssavad kaneelirullid: toiduvalmistamine põhjustas möödunud aastal üle 300 tulekahjuohtlikku olukorra

Copy
Põlenud hoone. Pilt on illustratiivne.
Põlenud hoone. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Scanpix

Kui elektriseadmed ja küttesüsteemide hooletu kasutamine on olnud eluhoonetulekahjude peamised põhjused juba aastaid, siis jätkuvalt püsib väga kõrgel ka toiduvalmistamisest tekkinud tulekahjude arv. Päästeameti andmetel põhjustas toiduvalmistamine möödunud aastal 341 tulekahjuohtlikku olukorda.

Turvafirma G4S teatel registreeris nende Nublu andur möödunud nädalal tulehäire ühes Räpina eramus. Kontaktisikuga ei õnnestunud kohe telefoni teel ühendust saada ja välja saadeti patrullekipaaž. Kohapeal selgus, et eramu elanik pani kaneelirullid ahju, unustas need siis ära ja jäi magamistoas magama. Saiakesed aga kõrbesid ja terve eramu täitus suitsuga. Suitsuanduri häiresignaali peale ärkas elanik üles ja koos saabunud patrulliga tuulutati ruumid.

«Kahjuks on sellised juhtumid meil iganädalased. Lisaks inimeste hajameelsusele ei arvestata mõnikord ka koduloomadega. Näiteks kassid on võimelised hüppama pliidile ja tänapäevaseid pliite kõndimisega aktiveerima. Seega neljajalgsete sõprade puhul tuleb kindlasti kodust lahkudes pliidilt kõik asjad enne ära koristada ja võimalusel pliidi lapselukk aktiveerida,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Tagasi üles