Suurbritannias lasevad tööotsijad tehisintellektil motivatsioonikirju kirjutada

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Töö sülearvutiga. Pilt on illustratiivne.
Töö sülearvutiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Kandidaadid kasutavad kaaskirjade ja CV kirjutamiseks sageli tehisintellekti (AI), näiteks ChatGPT abi, kirjutab Briti rahvusringhäälingu BBC uudisteportaal.

ChatGPT suudab luua keerulisi kirjalike tekste, näiteks motivatsioonikirju ja esseesid, mida kasutavad õppurid ja tööle kandideerijad.

«Olen lasknud õpilastel kasutada ChatGPTd parkimistrahvide vaidlustamisavalduste kirjutamiseks,» ütles Ühendkuningriigi Kenti ülikooli sotsioloogia ja kultuuriuuringute õppejõud Vince Miller.

«Üldiselt võimaldab tehnoloogia inimestel, kellel ei pruugi olla parimad kirjutamisoskused, need kiirelt omandada,» lisas Miller.

Personalispetsialist ei pane AI kasutamist pahaks

Ühendkuningriigis Lutonis asuva värbamis- ja töönõustamisfirma Randstad turundusdirektor Adam Nicoll ütles, et värbamisega tegevad töötajad ei pruugi esmapilgul teha vahet kandidaadi kirjutatud ja tehisintellekti loodud kaaskirja vahel.

Nicoll ei pane seda tööle kandideerijatele pahaks, kuid nad AI abi kasutavad. «See aitab neil, kes ei oska kõige paremini kirjutada ja toimetada, koostada karjääri tipphetkedest kena kokkuvõtte. See on digiteeritud versioon sellest, et palutakse sõbral oma CV üle vaadata,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles