GALERII Eestit väisav Belgia kõrge ametnik hakkas e-residendiks

PM Majandus
Copy

Eestit külastav Belgia omavalitsusüksuse Flandria aseminister-president Bart Somersis hakkaks täna Eesti e-residendiks. E-residentsus annab talle võimaluse e-Eesti eduloost isiklikult osa võtta.

«Eestlased on e-residentsusega tõestanud, et tulevik on digitaalne. On muljetavaldav, et väliskodanikuna on Eestis ettevõtte loomine tänu e-residentsusele pelgalt mõne nädala küsimus. Flandria siseasjade ministrina võtan siit saadud kogemused koju kaasa, et ka meie kohaliku valitsuse digipööret kiirendada,» sõnas Bart Somers.

«Belgia on oma maailmatasemel ülikoolidega üks Euroopa tippuuendajaid ning näeme seal Eesti ettevõtete jaoks palju võimalusi lisaks idusektorile ka logistika, biotehnoloogia kui ka energeetikaga seotud valdkondades. Meie konkurentsivõimeline maksusüsteem, äritegemise lihtsus ja tipptasemel tööjõud teevad omakorda Eesti Belgia ettevõtete jaoks atraktiivseks investeeringute sihtkohaks,» ütles EASi ja Kredexi ühendasutuse investorkonsultant Beneluxis Pieter Poppelsdorf.

Antwerpeni kaubanduskoja korraldatud äridelegatsiooni visiidi eesmärk on tutvuda Eesti kui Euroopa Ränioruga, siinsete investeerimisvõimalustega ning uurida, kuidas on Eestist saanud maailma üks juhtivaid digitaalseid ühiskondi. Kolme päeva jooksul kohtuvad 30 Flandria ettevõtjat Eesti tehnoloogiaettevõtetega (Bolt, Xolo, Guardtime jt), loovad kontakte siinse idusektori ökosüsteemiga ning saavad lähemalt tuttavaks e-Eesti ja e-residentsusega.

Bart Somers on Flandria valitsuses ametis aseminister-presidendi ning siseasjade, haldusküsimuste, integratsiooni ja võrdsete võimaluste ministrina. Somers ning valitsuse juht, hiljuti samuti Eestit väisanud minister-president Jan Jambon on Flandria digitaliseerimise eestvedajateks.

Lisaks on Bart Somers juba enam kui 20 aastat Brüsselist 25 kilomeetri kaugusel paikneva Mecheleni linnapea. Enam kui 80 000 elanikuga Flandria linnal on oma seos ka Eestiga: seal töötas 16. sajandil kuulus Madalmaade päritolu Tallinna maalikunstnik Michel Sittow ja eelmise aasta lõpus hakkasid Clevoni pakirobotid testprojektina sõitma Flandria Londerzeeli väikelinnas.

Flandria on Belgia hollandikeelne omavalitsusüksus.

E-residentsus on isikustaatus, mille abil Eesti lubab teiste riikide kodanikel turvaliselt kasutada oma avalikke ja erasektori e-teenuseid. E-residendid saavad dokumente digitaalselt allkirjastada ja logida sisse portaalidesse ja infosüsteemidesse, mis tunnistavad Eesti ID-kaarti, sh võib e-resident luua Eesti ettevõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles