«Tundub, et terve mõistusega ei ole sellel valitsusel tegemist» (19)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Majutusasutuse Männimäe külalistemaja juhataja Rait Sulg.
Majutusasutuse Männimäe külalistemaja juhataja Rait Sulg. Foto: Marko Saarm

Maksutõusukeerisesse sattunud Kaja Kallase valitsuse koalitsioonileping polnud saanud veel paberile, kui Viru hotelli müügijuht Tiiu-Tuuli Sulg saatis pakkumise Taani üritusturundusfirmale, kes planeerib ületuleva aasta sügiseks oma kliendile, ühtekokku 120 inimesele, kolmepäevast täistoitlustusega konverentsi. Pakkumise eelarve: 47 000 eurot.

Taani firma uuris, kui palju võiks hinnad kahe aastaga tõusta, ja mainis, et ootuspärane oleks 2–5 protsenti, nagu tavaliselt. Eesti majutusasutustele seni kehtiva 9-protsendilise käibemaksu tõstmine 22 protsendile, nagu soovib eelmise nädala algul ametisse astunud valitsus, ei olnud selleks ajaks veel teatavaks saanud.

Möödunud nädalal küsis taanlaste esindaja ekstra üle, kui suur on Eestis hotellide käibemaks. Ilmselt oli info kavandatavast käibemaksu tõusust Euroopas vastava ala inimeste hulgas juba liikvele läinud, oletab Sulg. «Vastasin, nagu asi on – mis on täna, mis on plaanis ja rõhutasin, et miski ei ole kinnitatud,» ütleb ta. «Sain viisaka vastuse, et info antakse kliendile edasi.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles