Euroopa ametnikud korraldasid Gucci kontorites läbiotsimise

PM Majandus
Copy
Gucci kauplus Roomas.
Gucci kauplus Roomas. Foto: REMO CASILLI/Reuters/ Scanpix

Euroopa monopolidevastase ameti töötajad korraldasid sel nädalal Gucci moemaja Itaalia kontorites läbiotsimise. See on osa moesektoris käivast konkurentsireeglite rikkumise uurimisest, kirjutab majandusleht The Wall Street Journal.

Euroopa Komisjon teatas, et viis läbiotsimise erinevates ettevõtetes läbi, kuid konkreetseid nimesid ei avaldatud. Gucci omanik Kering SA avaldas andmed ise paar päeva hiljem. Gucci omanikfirma kinnitas, et teeb komisjoniga uurimisel igakülgset koostööd, kuid täiendavaid kommentaare ei andnud.

Komisjoni teatel inspekteerivad nad moetööstuse firmasid erinevates liikmesriikides. Samuti on informatsiooninõue saadetud sama sektori teistele ettevõtetele.

Euroopa Komisjoni teatel uurivad nad seda, kas firmad ei ole oma tegevuses kartellipiirangute ning hea äritavaga vastuollu läinud. Reid on osa üha tõhustuvast konkurentsijärelevalvest Euroopa ühe väärtuslikuma sektori üle. Komisjon keeldus nimetamast uurimisega seotud ettevõtteid, öeldes vaid, et kontrollib väiteid selle kohta, et ettevõtted piiravad teiste ettevõtetega konkureerimist ja tarnijaid.

Sellised etteteatamata kontrollid, mida komisjoni ametnikud ja riiklike konkurentsiasutuste kolleegid sageli varahommikul alustavad, pole ebatavalised. Tegemist on konkurentsiteemaliste uurimiste algfaasiga, mis ei vii alati süüdistusteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles