Tahad teenida 200 000 eurot aastas? Selleks on loodud üks ülinõutud töökoht

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Rahakukkur. Pilt on illustratiivne.
Rahakukkur. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Euroopas otsitakse kõrge palgaga ühe moodsa töö tegijat – jätkusuutlikkuse juhti.

Jätkusuutlikkuse juht (chief sustainability officer) on Euroopas, iseäranis Saksamaal kuum kaup. Asi on selles, et äsja jõustus seal seadus, mis nõuab, et kõik vähemalt 3000 töötajaga firmad omale inimese palkaksid, kes vaataks kriitilise pilguga üle firma tarneahelad, et kuskil ei oleks inimõiguste rikkumist ega ebaeetilisi äritavasid, et kõik toimiks jätkusuutlikult, roheliselt ja sotsiaalselt. Järgmisel aastal tabab sama saatus ka kõiki ettevõtteid, kus on vähemalt 1000 töötajat, kirjutab Saksamaa majandusleht Handelsblatt.

See on tekitanud riigis jätkusuutlikkuse juhtide buumi. Reeglina tuleb selles töökohas aru anda, mida firma on teinud raiskamise vähendamiseks, tegelema prügi- ja energiaküsimustega, püüdma juurutada ringmajanduse põhimõtteid ning viima ettevõttes sisse süsteemi, mis võimaldaks arvutada firma süsinikujalajälge.

Palk on selle töö eest luksuslik: Handelsblatti andmetel on see inimene positsiooni mõistes juhtkonnale lähedal ning töötasu jääb vabalt 200 000 euro juurde aastas, mis teeb napilt 17 000 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles