Graafik Pangad said aastakasumi esimese kvartaliga peaaegu teenitud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
«Coop Pank on seitsme aastaga jõudnud positsioonile, kus anname välja iga kümnenda Eestis väljastatava kodulaenu,» kirjeldas panga Margus Rink kiiret kasvu.
«Coop Pank on seitsme aastaga jõudnud positsioonile, kus anname välja iga kümnenda Eestis väljastatava kodulaenu,» kirjeldas panga Margus Rink kiiret kasvu. Foto: Eero Vabamägi

Kui veel mõni aasta tagasi kurdeti Skandinaavia pankade siinsete filiaalide ahnuse ja liigsuure kasumi pärast, siis praegu ei saa kasumi üle nuriseda ka siinsel börsil noteeritud kohalikud pangad.

Eestimaiste LHV Grupi ja Coop Panga esimese kvartali kasumid kasvasid võrdselt enam kui kaks ja pool korda: LHV Grupil 167 protsenti, 33 miljoni euroni, Coop Pangal 168 protsenti, 9,4 miljoni euroni. LHV Panga kasum kasvas aastatagusega võrreldes 151 protsenti, 37,3 miljoni euroni.

Kui Coop Pank on lihtsalt pank, siis LHV Grupp, nagu nimigi ütleb, on pangandusgrupp, mille tegevusalad on lisaks pangandusele ja investeerimispangandusele ka varahaldus ja kindlustus. LHV varahaldusüksus teenis esimeses kvartalis väikese kasumi, kindlustus aga pool miljonit eurot kahjumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles