HKScan tahab rajada uue suure broilerifarmi

BNS
Copy
AS HKScan, tootmisliin Rakvere Lihakombinaadis
AS HKScan, tootmisliin Rakvere Lihakombinaadis Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

HKScan soovib rajada Kiltsi broilerifarmi.

Keskkonnaamet pani avalikule väljapanekule HKScan Estonia Kiltsi broilerifarmi keskkonnamõju hindamise aruande (KMH).

HKScan Estonia poolt kavandatava tegevuse eesmärgiks Kiltsi broilerifarmi rajamine ja kodulindude intensiivkasvatuse läbi linnuliha tootmine. Kiltsi broilerifarmi tootmisvõimsuseks planeeritakse 480 000 broilerikohta, aastaseks tootmismahuks 4 miljonit broilerit, selgub teadaandest.

Planeeritava tegevuse asukohas paiknevad käesoleval ajal amortiseerunud laudahooned, mis lammutatakse ning mille asemele rajatakse täiesti uus farmikompleks. Rajatav käitis asub Lääne-Viru maakonnas Väike-Maarja vallas Liivaküla külas Kiltsi farmi kinnistul.

KMH käigus hinnatakse kavandatava tegevuse ja selle reaalsete alternatiivide mõju keskkonnale, tuuakse välja selle olulisus ning võimalikud leevendusmeetmed negatiivse mõju vähendamiseks või vältimiseks.

KMH aruandega on võimalik tutvuda keskkonnaameti infosüsteemis või ameti Rakvere kontoris. Kõigil on õigus esitada kirjalikult ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi KMH aruande kohta kuni 18. maini. Aruande avalik arutelu toimub 23. mail Kiltsi mõisakoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles