Hannes Tamjärve veepuhastusrobotite arendaja sai investoritelt 1,5 miljonit

PM Majandus
Copy
Spacedripi reovee taaskasutussüstem.
Spacedripi reovee taaskasutussüstem. Foto: Spacedrip.

Olmereovee taaskasutust võimaldavaid veepuhastusroboteid arendav Eesti tehnoloogiaettevõte Spacedrip kaasas investoritelt 1.5 miljonilise investeeringu.

Investeerimisringis osalesid Toggli asutajate Eigenkapital OÜ, Vestman Energia AS, Kuldar Väärsi, Taavi Veskimägi, MSM OÜ ja mitmed teised Eesti investorid ja ettevõtjad. Investeeringuid kasutab ettevõte tootearenduseks ja välisturgudele laienemiseks, teatas ettevõte.

«Eesmärk on saavutada meie Eestis arendatud tehnoloogiaga võimalikult lai globaalne haare enne 2030. aastat, kui veepuudus jõuab maailmas katastroofiliste mõõtmeteni. Investorite seas on mitu strateegilist partnerit, kes aitavad lähiaastatel laieneda uutele turgudele nii kinnisvara kui kaitsesektoris,» ütles ettevõtte tegevjuht ja asutaja Joonatan Oras.

Spacedripi veepuhastusrobotid võimaldavad puhastada kodude reovee puhtaks veeks, mida saab taaskasutada kastmiseks ja pesu pesemiseks, aga ka joogikõlbuliku duši- ja kraaniveena. Spacedripi eesmärk on vee taaskasutuse abil leevendada globaalset veepuudust. UNICEFi hinnangul võib veepuuduse tõttu 2030. aastaks vahetada elukohta 700 miljonit inimest.

Spacedrip arendab ja tarnib automatiseeritud vee taaskasutussüsteeme ettevõtetele, linnadele ja kaitsevägedele, kes peavad pakkuma veeteenustele ligipääsu veepuuduses piirkondades nii Euroopas, Aafrikas kui Ameerika Ühendriikides. Spacedrip tarnib 2023. aastal esimesed vee taaskasutussüsteemid testimiseks USA Armeele.

Spacedrip OÜ asutajad on Joonatan Oras, Rainer Nõlvak ja Hannes Tamjärv. Äriregistri andmetel on ettevõtte tegelik kasusaaja Hannes Tamjärv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles