Venemaa juhitud pank lahkub USA sanktsioonide järel Ungarist

Copy
International Investment Banki peakontor Budapestis.
International Investment Banki peakontor Budapestis. Foto: Bernadett Szabo

Väike Venemaa juhitud rahvusvaheline arengupank teatas kolmapäeval, et lahkub Ungarist pärast seda, kui USA kehtestas sellele sanktsioonid ja Budapest oma liikmesuse asutuses peatas.

«Pank on võtnud ette oma tegevuse ja funktsioonide kolimise peakorterist Ungaris Venemaale,» teatas International Investment Bank (IIB) oma veebilehel.

Läinud nädalal teatas Ungari valitsus, et lahkub pangast. Päev varem oli Washington lisanud panga ja mitu selle töötajat sanktsiooninimekirja.

«USA sanktsioonide tõttu on pank jäänud praegu ilma oma võimest viia läbi finantsoperatsioone,» teatas IIB ja lisas, et lahkub Budapestist, kuna Ungari on oma liikmesuse üles öelnud.

USA suursaadik Budapestis David Pressmann avaldas läinud nädalal «muret Ungari liidrite jätkuva innukuse pärast laiendada ja süvendada suhteid Venemaaga» hoolimata sõjast Ukrainas.

IIB kolis oma peakorteri Budapesti 2019. aastal, ajal kui peaminister Viktor Orbán sobitas lähedaid suhteid Vene president Vladimir Putiniga.

IIB teised toetajad EL-is – Bulgaaria, Tšehhi, Rumeenia ja Slovakkia – ütlesid oma liikmesuse üles pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale. Teiste liikmete seas on lisaks Venemaale Kuuba, Mongoolia ja Vietnam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles