Läti püsib hinnakasvu edetabelis teisel kohal, Eesti esikolmikusse ei mahu

BNS
Copy
Läti ja Eesti lipud Mõisaküla piiripunktis.
Läti ja Eesti lipud Mõisaküla piiripunktis. Foto: Elmo Riig

Märtsis aeglustus Eurostati täpsustatud andmetel aastainflatsioon Euroopa Liidus (EL) veebruarikuu 9,9 protsendilt 8,3 protsendile ja euroalal 8,5 protsendilt 6,9 protsendile, kusjuures liikmesriikidest oli sarnaselt jaanuari ning veebruariga inflatsioon kiireim Ungaris ja Lätis, vastavalt 25,6 ja 17,2 protsenti.

Eestis aeglustus aastane inflatsioon samal ajal 17,8 protsendilt 15,6 protsendile, asetudes liikmesriikide arvestuses sellega neljandale kohale. Aasta varem oli inflatsioonimäär Eestis 14,8 protsenti, ELis aga 7,8 protsenti ja euroalal 7,4 protsenti, teatas Eurostat.

Nendest euroala liikmesriikidest, mille kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon märtsis 2,9 protsendiga aeglaseim Luksemburgis, järgnesid 3,1 protsendiga Hispaania ja 4,5 protsendiga Holland. Võrreldes veebruariga langes aastane inflatsioon 25 liikmesriigis ning tõusis vaid Maltal ja Sloveenias.

Inflatsiooni kiirenemisesse euroalal panustasid eelmisel kuul enim, 3,12 protsendipunktiga, toidu-, joogi- ja tubakakaubad. Sellele järgnesid 2,1 punktiga teenused ja 1,71 punktiga tööstuskaubad. Energiahindade langus aga aeglustas inflatsiooni 0,05 protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles