Leedu võib aidata Ukrainal eksportida kuni miljon tonni teravilja

BNS
Copy
Kaera- ja nisuterad.
Kaera- ja nisuterad. Foto: Ints Kalnins

Leedu võib aidata Ukrainal eksportida raudtee kaudu kuni miljon tonni teravilja pärast seda, kui Poola keelas ajutiselt viljaimpordi Ukrainast, ütles Leedu majandus- ja innovatsiooniminister Aušrinė Armonaitė teisipäeval pärast kohtumist Varssavis Poola majandusarengu- ja tehnoloogiaministri Waldemar Budaga.

«Klaipėda sadam ja Lietuvos geležinkeliai (Leedu Raudteed, LTG) võivad mängida tähtsat rolli hoo andmisel aitamaks Poolal lahendada praegust olukorda ja tagamaks teraviljaeksporti väljapoole Euroopa Liitu,» ütles Armonaitė.

«Leedu võib aidata toimetada kuni miljon tonni vilja turvaliselt raudtee kaudu Ukrainast. See oleks tõeline lahendus Ukraina jaoks ja abi Poolale,» lisas ta.

Samuti saavutasi Poola ja Ukraina teisipäeval kokkuleppe, mis võimaldab Ukraina viljatransiiti Poola kaudu pärast seda, kui Varssavi keelas põllumeeste survel impordi naaberriigist.

«Me suutsime luua mehhanismid, mis tähendab, et Poolasse ei jää isegi ühte tonni vilja. Kaubad liiguvad transiidina läbi Poola,» ütles Poola põllumajandusminister Robert Telus pärast Varssavis peetud kõnelusi Ukraina ametnikega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles