Ookla: Tele2 jääb kiirustes konkurentidele alla

BNS
Copy
Ookla testide põhjal oli esimeses kvartalis suurim fikseeritud lairiba teenuse allalaadimiskiirus Elisal.
Ookla testide põhjal oli esimeses kvartalis suurim fikseeritud lairiba teenuse allalaadimiskiirus Elisal. Foto: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON

Rahvusvahelise uuringufirma Ookla testide järgi oli esimeses kvartalis suurim fikseeritud lairiba teenuse allalaadimiskiirus Elisal, suurim mobiilse teenuse allalaadimiskiirus aga Telial. Tele2 jäi nii lairiba kui ka mobiilse teenuse kiirustes konkurentidele alla.

 

Elisa lairiba allalaadimiskiiruse mediaan oli eelmises kvartalis Ookla Speedtesti järgi 92,20 megabitti sekundis, Telia mobiilse allalaadimiskiiruse mediaan aga 91,34 megabitti sekundis, teatas Ookla.

Lairiba teenuse kiiruses järgnes Elisale Telia, kelle mediaankiirus oli 58,63 megabitti sekundis. Infonet saavutas tulemuse 58,29 megabitti sekundis ja Tele2 50,16 megabitti sekundis.

Lühim lairiba teenuse mediaanlatentsus oli 5 millisekundiga Infonetil. Telia tulemuseks oli 10 millisekundit ja Elisal 11 millisekundit, ent Tele2 puhul koguni 27 millisekundit.

Mobiilse teenuse kiiruse arvestuses jäi esimeses kvartalis teisele kohale Elisa mediaankiirusega 58,25 megabitti sekundis. Tele2 tulemuseks oli mõõtmistel 46,48 megabitti sekundis.

Lühim mediaanlatentsusaeg oli Ookla mõõtmiste järgi Telial, 30 millisekundit. Järgnesid Elisa 37 millisekundi ja Tele2 39 millisekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles