Riia börsi alternatiivturule jõudsid kalatööstuse võlakirjad

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Läti kalakonservide tootja Banga viis võlakirjad Riia börsi alternatiivturule
Läti kalakonservide tootja Banga viis võlakirjad Riia börsi alternatiivturule Foto: Toni Läänsalu/Postimees/Scanpix

Teisipäeval võeti Balti First Northi turule kauplemisele Läti ettevõtte Banga Ltd võlakirjad. Ametlikult on võlakirjad kauplemisel Nasdaq Riia turul.

Banga võlakirjaemissiooni maht on 2,5 miljonit eurot. Ühe võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot, aastane intressimäär on 6 protsenti ja intressi makstakse välja kvartaalselt. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 2025. aasta mais.

«Võlakirjadega kaasatud raha võimaldab meil laiendada tootmishooneid, osta uut tootmistehnikat ja tõsta konkurentsivõimet rahvusvahelistel turgudel. Banga toodete vastu on suur nõudlus paljudes riikides. 2022. aastal kasvas ettevõtte müügitulu võrreldes möödunud aastaga 33 protsenti,» ütles Banga juhatuse liige Ingus Veckāgans.

Signet Banki investeerimisosakonna juht Kristiāna Janvare sõnul oli Läti jae- ja institutsionaalsete investorite huvi Banga võlakirjaemissiooni vastu märkimisväärne ning pakkumine märgiti 1,4 korda üle, mis näitab kohalike investorite tugevat toetust hästi juhitud tööstusettevõttele.

Banga Ltd põhitegevuseks on steriliseeritud kalakonservide tootmine. Ettevõte annab tööd rohkem kui 140 inimesele ja ekspordib tooteid enam kui 30 riiki. Tooted on valmistatud Läti, Norra, Hispaania, Tšiili ja Fääri saarte kalapüügist tarnitud kalast. Toodetel on IFS (International Featured Standards), MSC (Marine Stewardship Council) ja ASC (Aquaculture Stewardship Council) sertifikaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles