Alphabeti väärtus langes järsult, kuna Samsung kaalub Google'i otsingu asendamist

PM Majandus
Copy
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: Arnd Wiegmann

Alphabet kaotas esmaspäeval 50 miljardit dollarit oma turuväärtusest, kuna New York Timesi andmetel võib Samsung oma telefonides asendada vaikimisi otsimootori Google'i asemel hoopiski Bingiga.

Alphabeti aktsia langes esmaspäeval peaaegu 4% pärast uudist, et Lõuna-Korea Samsung Electronics kaalub Google'i asendamist oma seadmete vaikimisi otsingumootoris Microsofti omanduses oleva Bingiga.

New York Times'i poolt nädalavahetusel avaldatud raport tõi esile, et Google'i 162 miljardi dollari väärtusega otsingumootori äritegevus seisab silmitsi kasvavate väljakutsetega Bingi poolt. Bing on seni olnud väikese turuosaga, kuid see on viimasel ajal tõusnud esile pärast tehisintellekti tehnoloogia integreerimist.

Google'i reaktsioon ohule oli paaniline, kuna ettevõte teenib Samsungi lepinguga hinnanguliselt 3 miljardi dollari suuruse aastatulu, öeldi uudises sisesõnumitele viidates. Täiendavad 20 miljardit dollarit on seotud sarnase Apple'i lepinguga, mida sel aastal uuendatakse, lisati aruandes.

Google on aastakümneid domineerinud otsinguturgu üle 80% suuruse osakaaluga, kuid Wall Street kardab, et ettevõte võib kiiresti arenevas tehisintellekti võidujooksus Microsoftile alla jääda.

Google'i emafirma Alphabet kaotas 8. veebruaril oma väärtusest 100 miljardit dollarit pärast seda, kui selle uus juturobot Bard jagas reklaamvideos ebatäpset teavet ja ettevõtte üritus ei suutnud silma paista.

Esmaspäeval langes aktsia 104,90 dollarini ja kustutas Alphabeti turuväärtusest ligi 50 miljardit dollarit. Microsoft edestas vahepeal laiemat turgu 1% suuruse tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles