Riik tellis suveks Saaremaale praamireise lisaks

PM Majandus
Copy
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Tairo Lutter

AS-i Tallinna Sadam tütarettevõte OÜ TS Laevad sõlmis kokkuleppe transpordiametiga, mille järgi amet tellib tänavu kuni 536 lisareisi parvlaevaga Regula Virtsu–Kuivastu liinil perioodil 1. juunist 31. augustini.

Suviste lisareiside eest teenib TS Laevad fikseeritud tasu 910 800 eurot, millele lisandub reisitasu 455 eurot iga reisi kohta. Kokku on veoteenuse tasu mitte rohkem kui 1 154 680 eurot, teatas Tallinna Sadam börsile.

2022. aastal oli transpordiametiga kokkulepe kuni 536 lisareisi tegemiseks ja Regula tegi nõudlusepõhiselt 436 lisareisi perioodil juuni kuni august. Eelmisel aastal teenis TS Laevad suvekuude lisareiside eest püsitasu 772 800 eurot, millele lisandus reisitasu 455 eurot iga reisi kohta. Kokku oli Regula suveperioodi lisareiside eest saadud tasu möödunud aastal 971 180 eurot.

Lisaks on transpordiametil võimalus pikendada lisareiside tellimust täiendavaks perioodiks kuni 1. oktoobrini, teatades sellest ette vähemalt 30 päeva enne perioodi algust. Lisareiside tellimust pikendades lisandub eeltoodule täiendav tasu.

Lisareisid on nõudluspõhised nagu ka kolmel eelneval aastal ehk TS Laevad teostab lisareise juhul, kui graafikujärgsest reisist on maha jäänud vähemalt 200 liinimeetrit sõidukeid, millede üleveoks on ostetud pilet põhilaeva graafikujärgsele reisile või on optimaalne teostada ohtliku veose reis lisalaevaga. Lisareise ei teostata ajal, kui Regula peab täitma asenduslaeva ülesannet, asendades teisi TS Laevade reisiparvlaevu rikke korral või kui laeval endal tekib rike.

TS Laevad teenindab Virtsu–Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ja Rohuküla–Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu. Ettevõtte laevastikku kuulub ka parvlaev Regula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles