Uute töötajate meelitamiseks pakutakse järjest heldemat palka

PM Majandus
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks

Uute töötajate tööle meelitamiseks tehtavad palgapakkumised kasvasid tänavu esimeses kvartalis jõudsalt. Veel rohkem kasvas aga tung uutele töökohtadele.

Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalk jäi esimeses kvartalis 1483–1989 euro vahele, mida on 11 protsenti rohkem kui 2022. aastal samal ajal, selgub portaali CVKeskus.ee statistikast.

Enim kasvasid aastaga tippspetsialistidele ning kontoritöötajatele ja keskastme spetsialistidele suunatud palgapakkumised, vastavalt 16 protsenti ja 11 protsenti. Kõige vähem kasvasid palgapakkumised oskus- ja kutsetöötajatele suunatud tööpakkumistel, kus pakutav palk kerkis 7 protsendi võrra, teatas CVKeskus.

Tippspetsialistidele suunatud tööpakkumistel ulatus keskmine palgapakkumine aasta esimeses kvartalis 2671 euroni, keskastmespetsialistide ja kontoritöötajate tööpakkumistel 2503 euroni ning oskustöölistele ja kutsetöötajatele mõeldud tööpakkumistel 1896 euroni. Teenindus- ja müügitöötajate palgapakkumised ulatusid 1439 euroni.

Kaks sektorit, kus palgapakkumised esimeses kvartalis langesid, olid ehitus- ja turismisektor, vastavalt 10 protsenti ja 7 protsenti.

Riigikoguliikmete palgast kõrgemale ulatusid esimeses kvartalis müügijuhtidele kuni 10 000 euro suurused ja IT-tippspetsialistidele üle 7000 euro suurused suunatud kõrgeima töötasuga palgapakkumised.

Kandideerimisaktiivsus kahekordistus

Kandideerimisaktiivsus on eelmise aasta algusega võrreldes kahekordistunud. Esimese kvartali kõige populaarsemale tööpakkumisele kandideeris rohkem kui 1800 töötajat.

«Kui 2022. aasta alguses kandideeris tööpakkumistele keskmiselt 22 töövõtjat, siis tänavu oli see number 45 ehk ühe ametikoha nimel konkureeris kaks korda rohkem töötajaid,»  ütles CVKeskus.ee värbamisosakonna juht Grete Adler.

«Kõige enam on kerkinud abi-, teenindus- ja müügi- ning oskustööpakkumistele kandideerijate arv, kus keskmiselt kandideerib tööpakkumistele vastavalt 93, 61 ja 41 töövõtjat,» täpsustas Adler. Tema hinnangul peaks kasvanud kandideerimisaktiivsus neis ametirühmades märgatavalt lihtsustama tänavu ka hooajatöötajate värbamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles