Storent Holdings plaanib uue võlakirjaemissiooniga kaasata väikeinvestoreid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Storent.
Storent. Foto: Storent

Ehitusseadmete rendiettevõte Storent Holdings kavatseb emiteerida kuni 15 miljoni euro väärtuses uusi võlakirju, mis on esimest korda suunatud nii jae- kui ka institutsionaalsetele investoritele. 

Emissioonile eelnes Storent Investments ASi ja SEL Investments SIA ühinemine Storent Holdings SIA alla 2022. aasta lõpus.

«Asutasime esimese ehitusseadmete rendiettevõtte Lätis 17. aprillil 2008. 15 aastaga oleme arenenud kaasaegseks ehitusseadmete rendiettevõtteks, mis tegutseb viies riigis ja suudab pakkuda esmaklassilisi rendilahendusi,» ütles Storenti kaasasutaja ja Storent Holdingsi juhatuse liige Andris Pavlovs.

Ühinemine andis tema sõnul võimaluse liita mõlema ettevõtte teadmised ja finantsvahendid. «Storent Investmentsil ja selle tütarettevõtetel on kaasaegne rendipark, suur rendipunktide võrgustik, lai kliendibaas, hästi sissetöötanud kaubamärk, kogenud meeskond ja digitaalne oskusteave. SEL Investments ja selle kaks tütarettevõtjat omavad umbes 50 protsenti Storent Holdingsi hallatavast ehitusseadmete laevastikust,» lisas Pavlovs.

2022. aasta auditeerimata korrigeeritud konsolideeritud finantsnäitajate kohaselt ulatus Storent Holdingsi kogukäive 45 miljoni euroni ning puhaskasum oli 9,5 miljonit eurot, millest 6,9 miljonit eurot moodustas ühinemisest saadud kasum.

Äsja ühinenud Storent Holdingsi finantssuhtarvud on oluliselt kõrgemad, kuna enamik Storenti hallatavatest seadmetest on nüüd konsolideeritud ühte ettevõttesse. Edaspidi keskendub Storent Holdings turgudele Baltikumis, Soomes ja Rootsis.

Emissioon on esialgu struktureeritud võlakirjaprogrammina, mille kogumaht on kuni 15 miljonit eurot ja mille iga osa on seejärel lubatud noteerimiseks ja kauplemiseks Nasdaq Riga ametlikus võlakirjade nimekirjas. Ettevõte kasutab saadud raha uuteks investeeringuteks, edasisteks ühinemisteks ja omandamisteks ning kohustuste refinantseerimiseks.

Storent Holdings avalikustab pakkumise üksikasjad pärast seda, kui Läti Pank on kavandatava põhiprospekti heaks kiitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles