Kinnisvaraarendaja: hübriidtöö on kontorite keskkondi muutnud

BNS
Copy
Fahle kvartali panoraamvaade.
Fahle kvartali panoraamvaade. Foto: Fausto Capital

Tallinna kesklinna kerkiva Fahle Parki ärilinnaku rajaja Fausto Capitali juhatuse liikme Sven Mihailovi sõnul on kaug- ja hübriidtöö vormide kasvava osakaalu taustal märgata kontorite sotsiaalse rolli suurenemist ja heaolu loovate keskkondade lisandumist, samal ajal soovitakse kontorite puhul näha ka ökonoomsust ja paindlikku ruumikasutust.

«Töötaja isikliku ruumi olemasolu on endiselt oluline, aga lisandunud on meeldivaid sotsiaalseid suhteid võimaldavad vabaaja ruumid. Suurenenud on suurte köögialade, raamatukogude, lugemisnurkade, saunade- ja lõõgastumisalade osakaal kontorites. Eelkõige võib seda muutust seostada inimeste koosolemise vajadusega, mida pakub tööealisele elanikkonnale eelkõige töökoht ja kontor,» ütles Mihailov pressiteates.

Ta märkis, et pandeemia ajal joonistusid välja kontoris töötamise selged eelised, mida kodu ei suuda pakkuda. «Kui ühele inimesele pakub kontor vaheldust üksi olemisele, siis teisele jälle võimalust rahus segamatult töötada, aga kõigile pakub see võimalust kolleegidega vahetult suhtlemiseks. Näeme, et kontorites ollakse valdavalt tagasi ja liikumine on taastunud,» rääkis Mihailov ja lisas, et mitmekesistunud töökorraldus on toonud kaasa ka vajaduse ökonoomse ja paindliku kontori järele.

«Uued kontorid disainitakse tihti just selle arvestusega, et kõik ei ole korraga kohal. Samal ajal soovitakse kontoris näha avaraid pindasid nii isiklikuks ruumiks kui koosolemiseks. Vastuolulise eesmärgi saavutamiseks on uuemate kontorite disain muutunud nutikaks, kasutusel on erinevad liigendamise võimalused ja liigutatavad klaasseinad. Seetõttu vajavad ettevõtted järjest enam niinimetatud rätseplahendusi kontorite planeerimisel ja soovivad oma keskkondi ise disainida,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles