WSJ: Jaapani videomängude hiid on ostmas Angry Birdsi tootjat Rovio miljardi dollari eest

PM Majandus
Copy
Angry Birds mängu tegelaskujud Rovio Espoo peakontoris.
Angry Birds mängu tegelaskujud Rovio Espoo peakontoris. Foto: ANNE KAURANEN

Sega kavatseb omandada Soome mobiilimängude arendajat Rovio Entertainment, mis on tuntud Angry Birds mängude sarja taga.

USA ajalehe The Wall Street Journal andmetel on Jaapani videomängude hiiglane Sega ostmas Soome ettevõtet Rovio umbes 1 miljardi dollari ehk hinnanguliselt 900 miljoni euro eest.

Sega võib mobiilimängufirma ostu lõpule viia juba järgmisel nädalal, kui läbirääkimised ei kuku kokku või ei veni, ütlesid ajalehele asjaga kursis olevad allikad.

Rovio on tuntud oma 2009. aastal ilmunud revolutsioonilise mängu Angry Birds poolest, mil nutitelefonid olid alles lapsekingades. Tegemist oli esimese mobiilimänguga, mida laaditi alla miljard korda, teatas Rovio, kelle sõnul ületati eelmisel aastal 5 miljardit allalaadimist kogu mängukataloogi lõikes.

Soomes asuv ja börsil noteeritud Rovio on originaalmängu edule tuginedes toonud turule mitmeid uusi Angry Birdsi mänge, samuti toodeti telesarju ja filme. Ettevõte läks 2017. aasta lõpus börsile, lootes, et börsil noteerimine aitab selle kasvuplaanidele kaasa.

Kuid Rovio ei ole suutnud Angry Birdsi edu järgnevate mängudega korrata, mis on muutnud ettevõtte vastuvõtlikuks suurema konkurendi poolt ülevõtmisele. Iisraeli konkurent Playtika tegi jaanuaris esialgse pakkumise Rovio ostmiseks 683 miljoni euro eest, kuid ettevõtte sõnul kukkusid läbirääkimised läbi.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles