Elon Musk asutas uue tehisintellekti ettevõtte

Copy
Twitteri ja Tesla tegevjuht Elon Musk.
Twitteri ja Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: Aly Song

Reedel päevavalgele tulnud äridokumentide kohaselt on Elon Musk asutanud tehisintellekti ettevõtte X.AI.

 

Elon Musk, kes on hetkel nii Twitteri kui ka Tesla boss, on märgitud 9. märtsil asutatud X.AI Corporationi direktoriks, selgus Nevada osariigi äridokumentidest.

Musk ühendas hiljuti Twitteri äsja loodud X varifirmaga, säilitades platvormi kaubamärgi, kuid mitte ettevõtte. 

Musk on Business Insideri raporti kohaselt ostnud Twitteri tehisintellektiprojekti raames tuhandeid võimsaid ja kulukaid arvutiprotsessoreid ning palganud insenere. 

ChatGPT-omaniku OpenAI rivaali asutamine toimus vaatamata sellele, et ta kutsus hiljuti üles tegema üldist pausi tehisintellekti arendamisel. X.AI asutamise kuupäev oli mitu nädalat enne seda, kui Musk ühines ekspertidega, kes kirjutasid alla avatud kirjale, milles kutsuti üles tehisintellekti arendamisel pausi tegema.

Muski rahastatud Future of Life Institute'i veebisaidil avaldatud avalikus kirjas kutsuti üles kehtestama võimsate tehisintellekti süsteemide arendamisel kuuekuuline paus. Miljardärist Tesla juht ja teised kuulsused kirjutasid, et «inimväärse intelligentsusega tehisintellekti süsteemid võivad kujutada ühiskonnale ja inimkonnale sügavat ohtu».

Suured tehnoloogiaettevõtted nagu Google, Meta ja Microsoft on aastaid töötanud tehisintellekti süsteemide kallal, et neid saaks kasutada tõlkimise, otsingu ja sihipärase reklaami puhul.

Kuid eelmise aasta lõpus suurendas San Francisco firma OpenAI huvi tehisintellekti vastu, tuues turule ChatGPT, mis suudab lühikesest üleskutsest genereerida loomulikku keelelist teksti. Musk oli OpenAI kaasasutaja, kuid lahkus ettevõttest 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles