Eesti Gaas laieneb jõuliselt Läti turul

BNS
Copy
Eesti gaasi gaasiveok Koidula piiripunktis.
Eesti gaasi gaasiveok Koidula piiripunktis. Foto: Arvo Meeks

Eesti Gaas sõlmis reedel 120 miljoni euro suuruse lepingu Latvijas Gaze tütarfirma Gaso omandamiseks, kellele kuulub Läti maagaasi jaotusvõrk.

 

Tehingu lõpuleviimiseks on vajalik Läti konkurentsiameti nõusolek ning Läti valitsuse poolne luba Gaso kui strateegilise ettevõtja omandamiseks, teatas Eesti Gaas.

«Näeme gaasil tulevikku ning teame kuidas seda äri teha ja kasvatada. Loodame, et saame oma kogemusi gaasivõrgu haldajana jagada ning et omanikuvahetus aitab ettevõttel edasi areneda ja Läti gaasitarbijatele parimat teenust pakkuda,» märkis Eesti Gaasi nõukogu esimees Ain Hanschmidt.

Ta tõi välja, et ligi 70 protsenti Eesti Gaasi müügimahtudest tuleb välisturgudelt. «Läti gaasivõrgu omandamine on järjekordne pikk samm Eesti Gaasi kui Läänemere piirkonna energiafirma laienemisel – Läti gaasivõrk on Eesti omast ligi neli korda suurem, kokku ligi 400 000 tarbijaga,» ütles Hanschmidt.

«Sarnaselt muu Euroopaga näeme gaasil olulist rolli üleminekukütusena ja taastuvenergia toetajana. Gaasi kasutuse väljavaade julgustab meid ka gaasivõrku investeerima – oleme tänaseks lepingu sõlminud ja ootame Läti riigi poolset otsust,» lisas Hanschmidt.

Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab Eesti suurimat gaasivõrku.

Eesti Gaasi omaniku Infortari bilansimaht ulatub 1,1 miljardi ja omakapital 569 miljoni euroni. Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Kokku kuulub Infortari kontserni 47 tütarettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles