Absurdi tipp: Eesti Energia võttis klientidelt ettemaksu eest viivist (13)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Päikeseenergia tootjatel tasub oma ettemaksuarved Eesti Energias üle kontrollida.
Päikeseenergia tootjatel tasub oma ettemaksuarved Eesti Energias üle kontrollida. Foto: Urmas Luik

Mitmed päikeseenergia tootjad, kes möödunud suvel Eesti Energiale oma toodetud elektrit müüsid ja sellega arvele ettemaksu tekitasid, avastasid ühtäkki, et energiafirma arvestab sellelt viiviseid.

Väiketootja Joel Sirg avastas juhuslikult oma arvelt anomaalse viivise olukorras, kus ta teadis endal olevat juba aasta aega Eesti Energias kopsaka ettemakse. Andes sellest sotsiaalmeedias teada, selgus, et samasuguseid viiviseid ettemakselt leidsid ka teised väiketootjad.

Eesti Energia Eesti turu juht Dajana Tiitsaar tunnistas energiafirma viga ja ütles, et nad on tuvastanud üksikud juhtumid, kus Eesti Energia väiketootjast klient on saanud arve, millel kajastub viivis.

«Esialgsetel andmetel on üheksa klienti, kellel on varasemast kasutamata ettemaks, kuid kelle arvel kajastub ka viivis,» rääkis Tiitsaar. «Kõigil neil on viivis arvele sattunud ekslikult, mis tõenäoliselt tekkis seoses tarkvaraarendusega.»

Esialgsetel andmetel on üheksa klienti, kellel on varasemast kasutamata ettemaks, kuid kelle arvel kajastub ka viivis.

Dajana Tiitsaar

Tiitsaar lubas, et EE kontrollib täiendavalt üle ka kõik teised väiketootjad, kelle arvel viivis kajastub.

«Palume vabandust klientidelt, kes eksliku viivise arvestusega arve said,» ütles Tiitsaar. Ta kinnitas, et EE võtab nende klientidega ise ühendust ja korrigeerib ebakorrektselt märgitud viivise järgmise kuu arvega.

Sirgi sõnul sai ta tõepoolest EEst kõne, milles vabandati ja lubati viga parandada. Kontrollida ta seda lubadust pole veel saanud, sest uut arvet pole tulnud.

Sirg sõnas, et pole varasemaid arveid nii tähelepanelikult jälginud ega tea, kas ka neil võis juba viivis kajastuda ning plaanib seda tagasivaatavalt teha. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles