Viljar Arakas lahkus EfTENi tegevjuhi kohalt

BNS
Copy
Eften Capital juhatuse esimees Viljar Arakas.
Eften Capital juhatuse esimees Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Kinnisvarafondide valitseja EfTEN Capital uus tegevjuht ja juhatuse liige on alates 1. maist Kristjan Tamla, kes oli seni firmas jaeärisuuna juht. Senine tegevjuht Viljar Arakas jätkab juhatuse esimehe ja fondijuhina.

«Juhatuse laiendamine tuleneb EfTENi ärimahtude ning finantssektorit puudutavate regulatsioonide kasvust. Kristjani peamiseks ülesandeks EfTEN Capitali tegevjuhina on ettevõtte igapäevase tegevuse koordineerimine,» ütles Arakas pressiteates.

EfTEN Capitali juhatuse esimehe ja fondide fondijuhina jätkav Arakas vastutab lisaks strateegiliste suundade juhtimisele ka fondide investeerimistegevuse, sealhulgas Läti ja Leedu tütarettevõtete kaudu tehtavate investeeringute eest.

EfTEN Capitali juhatuse kolmanda liikmena jätkab ettevõtte peajurist Maie Talts.

Tamlal on pea 20-aastane rahvusvaheline fondivalitsemise kogemus Eestist ja Rootsist. Enne EfTEN Capitaliga liitumist 2021. aasta alguses oli Tamla seitse aastat Baltikumi suurima fondivalitseja Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimees.

Pika ajalooga investeerimisfirma

Kinnisvarasse investeerivale EfTEN Capital ASile panid 14. aprillil 2008 aluse 11 asutajat. Nüüdseks on EfTENi kuues valitsetavas kinnisvarafondis 64 ärihoonet turuväärtusega üle 1,1 miljardi euro, üle 1300 üürniku ning 12 000 investori.

«EfTEN on tegevuse vältel teinud investoritele fondidest tulu väljamakseid ligi 100 miljoni euro väärtuses. Kindlasti on meid toetanud keskpankade rahatrükist tingitud kinnisvaraturu üldine tõusufoon. Täna ja ka lähitulevikus tegutseme hoopis teistsuguses kinnisvaraturu keskkonnas,» nentis Arakas. 

«Rahatrükk on asendunud viimaste aastakümnete kiireima intressitõusuga ning kinnisvarasektor on löögi all kogu maailmas. Esimese intressitõusu lainega said pihta need ärikinnisvara ettevõtted, kellel on kõrge võlakoormus ning kes on laenanud võlakirjaturgudelt,» ütles ta.

Arakas lisas, et EfTEN on olude muutumiseks valmistunud juba aasta aega ning lähiajal on nende fookus eelkõige finantsraskustesse sattuvate kinnisvaraprojektide võimalikul ülesostmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles