Mööblitootja Softrend: eksport on madalseisust taastumas

BNS
Copy
Softrendi Pirita salong.
Softrendi Pirita salong. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Eesti ühe tuntuma mööblitootja Softrendi juhi Joonatan Vinkeli sõnul on eksport aastalõpu madalseisust taastumas, sealjuures kasvas ettevõtte kontorimööbli müük välisturgudel esimeses kvartalis võrreldes mullusega 22 protsenti.

Vinkeli kinnitusel kasvas ettevõtte eksport mullu 45 protsenti. «Eelmise aasta esimene pool oli enamiku mööblitootjate jaoks hea, aga lõpp vajus ära. Nüüd, esimeses kvartalis, on müük kuu-kuult jälle paremaks läinud,» ütles Vinkel pressiteates.

«Ettevõtted ootavad, et inimesed tuleksid kodust tagasi kontorisse, aga sama vana laua taha ja kõva tooli peale on neid väga raske meelitada. Seepärast pingutataksegi, et luua kontoritesse rohkem kodulähedast atmosfääri ja see tõstab uue kontorimööbli müüki,» märkis Vinkel.

«Oodatakse muudatusi üldises ruumiplaneeringus ja füüsilises kontorimööblis – rohkem kohti privaatseks tööks, lisamugavusi lõõgastumiseks ja meelelahutuseks ning õuesolemise ala.»

Hiljuti küsitles ülemaailmne töökeskkonna disainiettevõte Unispace üheksas Euroopa riigis 3000 kontoritöötajat ja 2750 tööandjat ning selle uuringu põhjal soovib kontorisisustuse muudatusi 95 protsenti töötajatest.

«Peamiselt oodatakse muudatusi üldises ruumiplaneeringus ja füüsilises kontorimööblis – rohkem kohti privaatseks tööks, lisamugavusi lõõgastumiseks ja meelelahutuseks ning õuesolemise ala. Inimestel on keskendumiseks vaja senisest rohkem pehmust, privaatsust ja madalamat mürataset,» kommenteeris Vinkel.

Softrend ekspordib oma mööblit ligi 40 riiki ja peamised turud on Taani, Suurbritannia, Soome, Belgia ja Rootsi. Mitmel eksporditurul kasvas mullun maht kordades. «Tänavu on näiteks Itaaliasse ja Saksamaale laienemine päris hästi käima läinud,» lisas Vinkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles