Eestist saab lennata 47 sihtkohta. Kas lennureisijate arv toob uue rekordi?

PM Majandus
Copy
Reisijad Tallinna lennujaamas.
Reisijad Tallinna lennujaamas. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Märtsis teenindati Tallinna lennujaamas 232 951 reisijat, mida on 35 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta märtsiga. See on kõigi aegade parim märtsi tulemus.

Märtsi lõpus läks lennundusmaailm üle suvisele lennugraafikule ning sel suvehooajal saab Tallinna lennujaamast otse lennata 47 sihtkohta. Lennujaam prognoosib, et sel aastal jõuab reisijate arv ligi kolme miljonini.

Märtsi alguses kuulutas Airports Council International (ACI) World koostöös reisitehnoloogiaettevõttega Amadeus välja 2022. aasta lennujaamateenuste kvaliteedi (ASQ) auhinna võitjad ning Tallinna lennujaam tunnistati Euroopa parimaks lennujaamaks kahe kuni viie miljoni reisijaga lennujaamade seas.

Lennujaamas lennundusjulgestuse eest vastutava G4Si juhatuse esimehe Priit Sarapuu sõnul on lennunduse turvareeglid karmid ja teenuse kvaliteedis kompromisse ei tehta. «Kuigi reisijad peavad mõnikord turvakontrolli ebamugavaks ja tüütuks, näitab tagasiside, et reisijad ikkagi hindavad ja tunnustavad meie tööd,» ütles ta.

Lennujaama turvakontrolli peamised reeglid

  • Pakenda juba kodus vedelikud taassuletavasse liitrisuurusesse läbipaistvasse kotti. Ühe pudeli või potsiku maht tohib olla maksimaalselt 100 ml. Kui kodus sellist kotti pole, siis saab selle lennujaamast soetada.
  • Julgestuskontrolli jaoks ei ole vedelik üksnes voolav, vaid ka vedeliku ja tahke aine segu, näiteks või ja pasteet. 
  • Ära pane äraantavasse pagasisse akupanka või varuakusid, sest need võivad minna lühisesse – see on üks peamisi tulekahju tekkepõhjusi pagasiruumis. Käsipagasis on teatud tingimustele vastavate akude ja akupankade transport lubatud.
  • Julgestuskontrollis võta välja nii vedelikud läbipaistava kotiga kui ka elektroonilised seadmed. Keelatud esemete või ohtlike ainete kahtluse korral peavad julgestustöötajad alati pagasit kontrollima, mis kulutab sinu ja teiste inimeste aega.
  • Võta enda küljest ära ehted, mis võivad anda alarmi, tee ka taskud tühjaks.
  • Kui sa ei tea kohvrit pakkides, mida tohib lennule kaasa võtta, siis helista Tallinna lennujaama reisijainfo numbril 605 8888.

    Allikas: G4S

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles