Novaturase esialgsed tulemused: tugev esimene kvartal ja rohkem reisipakkumisi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Novatoursi kontor
Novatoursi kontor Foto: Novaturas

Baltimaade tšarterturismifirma Novaturas grupp, mille hulka kuulub ka Eesti Novatours, teenis tänavu märtsis 13,8 miljonit eurot, mis on mulluse märtsiga võrreldes ligi 27 protsenti rohkem (10,4 miljonit eurot). Ettevõte teenindas märtsis Baltikumis pea 15 500 klienti, keda on 9,7 protsenti ehk ligi 1400 reisija võrra rohkem kui aasta tagasi.

«Lõpetame selle aasta esimese kvartali korralike müügitulemustega. Oleme reisijate arvu ja teenitud tulu poolest ületanud oma 2022. aasta tulemused ning tänavu märtsis 15 500 reisijat on suurim märtsikuus teenindatud klientide arv Novaturase 23-aastase tegutsemisaja jooksul,» ütles Novaturas grupi peadirektor Vitalij Rakovski. Ta lisas, et tulemusele aitas kaasa lendude kõrge täituvustegur, mis ulatus märtsis 97-protsendini.

Novaturas on maandanud 95 protsendi ulatuses oma suvehooaja kogumüügist tuletisinstrumentidega, mis kaitsevad ettevõtet lennukikütuse hinnatõusu ja valuutakursside kõikumiste vastu.

Tugeva esimese kvartali tulemuste tuules avas Novaturas grupp hiljuti ka suvise reisihooaja, kuhu varajased tellijad broneerisid ligi 40 protsenti rohkem reise kui eelmise aasta samal ajal.

Hoogsat nõudluse kasvu on märgata Leedus eriti Montenegro ja Tuneesia reiside puhul, kuhu tehakse lisalende: reisimahud kasvavad Montenegro suunal ligi 20 protsenti ja Tuneesia suunal pea 30 protsenti.

Novaturas avas 2023–24 talvehooaja populaarsemate sihtkohtade reiside müügi 4. aprillil. Juba esimesel müüginädalal oli suurem broneerimisaktiivsus, kui eelmise talvehooaja lansseerimise avanädalal. Praegu saavad varajased tellijad valida Egiptuse ja Tenerife reiside seast. Läti ja Leedu reisihuvilised võivad broneerida ka Madeira talvehooaja reise. Talvehooaja reiside kogu valik avatakse mais.

Novaturas grupi peakontor asub Leedus, Eestis ja Lätis tegutseb see Novatoursi nime all. Ettevõtte põhiline tegevusala on puhkuse- ning kultuurireisi tšarterlendudega algusega Tallinnast, Riiast ja Vilniusest.

Alates 2018. aasta märtsist on Novaturase aktsiad noteeritud nii Varssavi kui ka Vilniuse Nasdaqi börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles