Kirke Altrov: tööandjad peavad senist suhtumist töötajatesse muutma

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Kirke Altrov.
Kirke Altrov. Foto: Kuvatõmmis.

Kui tööandjatel on seni olnud suhtumine, et inimesed teevad ületunde ja on kättesaadavad ka pärast tööaja lõppu, siis edaspidi tuleb neil oma suhtumist muuta, lausus personaliettevõtte Manpower äriarendusjuht Kirke Altrov.

«Meil on kultuur, et ootame, et töötajad hüppaksid üle oma varju, töötaksid õhtuti ja nädalavahetustel ja oleksid alati kättesaadavad, kuid inimestel on valikuid rohkem ning oma senised suhtumised tuleb ümber vaadata,» lausus Altrov töötukassa töö- ja karjäärimessi raames tööandjatele suunatud konverentsil «Millised teadmised ja oskused on tulevikutöötajal?».

Üleilmsest uuringust tuleb välja, et pea pooled inimesed teevad ületunde. «See on väga suur number,» nentis ta.

Altrovi sõnul on era- ja tööelu ühildamine inimeste jaoks üha olulisem ning kõik vajavad ja eeldavad paindlikkust. Kui seni on see olnud pigem kontoritöötajate privileeg, siis nüüd ootavad seda ka teised. «Edaspidi tuleb sellega arvestada igal pool,» lausus Altrov.

Üha suurema tähtsuse saab töötajate puuduse tõttu ka pensionäride tööturule naasmine, kuid nemad on seda valmis tegema pandlike tingimuste korral. Paraku tegeleb vaid 19 protsenti värbamisjuhtidest pensionäride tööle toomisega.  «Tööandjatena peame tegelema sellega, et oma keskkonda kujundada selliseks, et see neile sobiks. Ja et me need inimesed üles leiaksime,» lausus Altrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles