KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Uus riigikogu liige Ukraina külastamisest: see oli õõvastav

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Riigikogu liige Kristo Enn Vaga.
Riigikogu liige Kristo Enn Vaga. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Reformierakondlane Kristo Enn Vaga (26) valiti märtsis toimunud valimistel riigikogu liikmeks. Ta on poliitikas taustajõuna töötanud üle viie aasta, varem oli ta Prantsusmaal profijalgrattur. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» meenutas ta kaitseministri nõunikuna Ukraina visiiti ja tippsportlase karjääri.

Vaga on töötanud poliitikas mitmel ametikohal, muuhulgas oli ta toonase kaitseminister Kalle Laaneti nõunik. Kui Ukraina sõda algas, külastas ta pealinna Kiievit ja Butša linna, kus ukrainlasi massiliselt hukati.

«Õõvastav oli. Ma ei oskagi midagi rohkemat öelda,» ütles Vaga. Ta nägi, et Butšas oli ühes piirkonnas iga kortermaja keskmisse paraadnasse rakett visatud. Seega polnud kahtlust, et tegemist oli täpselt sihitud pommitamise, mitte Vene sõjaväe valearvestusega.

Vaga kiitis endist kaitseministrit Laanetit ning lausus, et tänu tema kiiretele otsustele sai Ukraina Eestilt abi. «Kalle Laanet on inimene, kes julgeb otsustada. See on rariteet Eesti poliitikute ja kõrgemate riigiametnike seas,» ütles Vaga.

Saates meenutas ta tippsportlasena Prantsusmaal elatud kahte aastat ja avaldas, miks ta sportlaskarjääri lõpetas.

Taskuhäälingus tuli juttu ka 2019. aastal riigikogu valimiste ajal toimunud skandaalist, kus ta koos erakonnakaaslastega tegi erakonna esimeeste ETV teledebati ajal toonasele peaministrile Jüri Ratasele kümneid vastamata kõnesid. Järgmisel päeval vabandas ta toonase peaministri ees. Hiljem on ta Ratasega kohtunud ning nad on toimunu üle isegi sõbralikku nalja teinud.

Riigikogu liige Kristo Enn Vaga (paremal). Vasakul saatejuht Aimur-Jaan Keskel.
Riigikogu liige Kristo Enn Vaga (paremal). Vasakul saatejuht Aimur-Jaan Keskel. Foto: Tairo Lutter/Scanpix

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles