EfTENi aktsia puhasväärtus märtsis veidi kasvas

BNS
Copy
Efteni üürimaja korter
Efteni üürimaja korter Foto: EfTEN

EfTEN Real Estate Fund ASi puhasväärtus aktsia kohta (NRV) oli 31. märtsi seisuga 21,7013 eurot ja fondi aktsia raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NRV) 22,3556 eurot. 

Nii NRV kui EPRA NAV suurenesid võrreldes veebruariga 0,6 protsenti.

Märtsiga lõppes EfTEN Real Estate Fundi esimene täiskvartal peale fondi ühinemist EfTEN Kinnisvarafondiga. Fondi konsolideeritud puhas üüritulu oli esimeses kvartalis 7,3 miljonit eurot. Arvestades üüritulu tootvaid kinnisvarainvesteeringuid, teeb see EfTEN Real Estate Fundi tegelikuks puhas-üüritootluseks aasta baasil 8 protsenti, teatas EfTEN börsile.

Esimese kvartali jooksul on fond teeninud konsolideeritud üüritulu 7,5 miljonit eurot ning kulumieelset ärikasumit (EBITDA) 6,45 miljonit eurot. Kvartali konsolideeritud üüritulu sisaldab 4 miljonit eurot, mis lisandus ühinemisel – see on võrreldes EfTEN Kinnisvarafondi eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 5,3 protsenti. Vähemalt kaks aastat järjest bilansis olnud kinnisvarainvesteeringute puhul on üüritulu võrreldes eelmise aastaga suurenenud 4,7 protsenti.

Märtsis oli EfTEN Real Estate Fundi konsolideeritud üüritulu ligi 2,5 miljonit eurot, 18 000 eurot rohkem kui veebruaris. Fondi EBITDA oli märtsis pisut üle 2,1 miljoni euro, mis on 21 000 eurot vähem kui veebruaris.

Fondi konsolideeritud raha jääk oli 31. märtsi seisuga pea 25,2 miljonit eurot ning raha jääk suurenes märtsis 694 000 euro võrra. Märtsis tegid fondi tütarettevõtted investeeringuid olemasolevatesse kinnistutesse 507 000 euro ulatuses.

Fondi esimese kvartali konsolideeritud korrigeeritud rahavoog oli 3 miljonit eurot. Arvestades fondi dividendipoliitikat, teeks see brutodividendiks aktsia kohta 22,25 senti ehk 6 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Potentsiaalne dividend aktsia kohta on ettevõtte sõnul vähenenud seoses euribori tõusuga.

Fondi kaalutud keskmine intressimäär on 31. märtsi seisuga 4,66 protsenti. Eelmise aasta märtsi lõpus oli fondi tütarettevõtete laenude kaalutud keskmine intressimäär 2,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles