Nobedate näppude voor jättis paljud korteriühistud pika ninaga (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Riik on seadnud eesmärgi, et renoveerimistoetusest jõuaks suurem osa väikelinnadesse. Toetuse taotlemise praegune kord seda plaani aga ei soosi, tunnistavad asjaosalised isegi.
Riik on seadnud eesmärgi, et renoveerimistoetusest jõuaks suurem osa väikelinnadesse. Toetuse taotlemise praegune kord seda plaani aga ei soosi, tunnistavad asjaosalised isegi. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kortermajade energia­tõhususe toetusele vallandus säärane tormijooks, et raha sai otsa kõigest kaheksa tunniga. Kes taotlust esitada ei jõudnud, saab uuesti proovida alles järgmisel aastal.

Kui EASi ja KredExi ühendasutus alustas esmaspäeva hommikul kell 9 taotluste vastuvõttu kortermajade rekonstrueerimiseks, osati ette arvata, et huvi kujuneb suureks. Kuid et 80 miljonit eurot saab jagatud juba sama tööpäeva lõpuks, ei näinud ette ei toetuse jagajad ega ka mitmed renoveerimisala asjatundjad.

Kaheksa tunniga laekus ühistutelt 202 taotlust summas 104,7 miljonit eurot. Ehkki toetusmeede jõudis 25 miljoniga lõhki minna isegi kärmelt piduripedaali vajutades, ei ole see riigiasutuse hinnangul probleem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles