Yellen tegi üleskutse Maailmapanga reformimist tänavu jätkata

Copy
USA rahandusminister Janet Yellen.
USA rahandusminister Janet Yellen. Foto: Cliff Owen

Maailmapank peaks võtma sel aastal ette täiendavaid reforme pärast esialgseid samme oma missiooni kirjelduse uuendamise ja finantsvõimekuse suurendamise poole, ütles kolmapäeval USA rahandusminister Janet Yellen.

Asutuse reformimine võetakse ette ajal, mil sellele on tehtud üleskutseid seista vastu üleilmsetele väljakutsetele nagu kliimamuutus.

«Peaksime kasutama ülejäänud aastat, et võtta ette täiendavaid reforme, lähenedes nende elluviimisele järkjärguliselt,» ütles Yellen Maailmapanga reforme puudutava ümarlaua algul.

Panga missiooni kirjeldus «toob nüüd välja kaasavuse, jätkusuutlikkuse ja globaalsetele šokkidele vastupidavuse olulisuse», märkis ta.

Yellen kinnitas samas, et need eesmärgid on «seotud» Maailmapanga praeguse tööga vaesuse vähendamise ja arengu toetamise vallas.

Osanikud on «leppinud kokku ka reformides, mis võivad suurendada rahastust tuleval kümnel aastal 50 miljardi dollari võrra, samas kaitstes panga krediidireitingut ja pikaajalist rahanduslikku jätkusuutlikkust», lisas ta.

USA on Maailmapanga suurim osanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles